Вона наш витвір, наша мрія – Соборна вільна Україна

соборність україни24 січня в актовій залі Козелецького коледжу ветеринарної медицини БНАУ було проведено історичний хроноскоп  з нагоди відзначення Дня Соборності України.

Мета проведення: поглибити знання студентів з історії виникнення свята Соборності України. Ознайомити з цікавими фактами про Україну.

Виховувати почуття національної гідності та повагу до історичного  минулого свого народу, формування  зацікавленості проблемами національної історії та актуальними аспектами політичного розвитку України.

 Ідея:  показ змодельованого образу національної еліти, визначення її по­літичних та морально - етичних орієнтирів, осуд комплексу меншовартості.

 Україна – прадавня держава з багатовіковою історією.  Україна на протязі багатьох віків витримала жорстокі випробування і має багато трагічних сторінок в своїй історії. Це війни, розрухи, голод, репресії. За цей час не одному поколінню українців довелося ціною власного життя здобувати право прийдешніх поколінь на незалежність. І сьогодні педагогічний колектив, студенти нашого навчального закладу, гості долучаємося до цього свята зі сльозами на очах, адже на вівтар незалежності і волі покладено сотні, тисячі, мільйони життів найкращих синів і дочок  України. Адже для  того, щоб ми сьогодні мали змогу зібратися  в цій мирній і затишній залі - на Сході на варті нашого спокою  ризикують життям вже наші сучасники,  сьогоднішні патріоти.

Сьогодні ми  віддали  частинку нашого вільного часу, нашого серця і нашої душі, щоб  віддати данину поваги, як писав Т..Г.Шевченко: «   … І МЕРТВИМ, І ЖИВИМ, І НЕНАРОЖДЕННИМ..».

Я не дарма згадала слова  Тараса Григоровича Шевченка , адже  в своєму посланні     «І МЕРТВИМ, І ЖИВИМ,  І НЕНАРОЖДЕННИМ  ЗЕМЛЯКАМ МОЇМ В УКРАЙНІ І НЕ В УКРАЙНІ МОЄ ДРУЖНЄЄ ПОСЛАНІЄ»  174 роки тому пророчо звучить звернення поета  не тільки до своїх сучасників, а й до «ненарожденних земляків», тобто до наступних поколінь українців — отже, й до нас з вами де  поет висловлює думку, що тільки в національній єдності майбутнє Вітчизни.

Присутні прослухали пісні у виконанні  студентки Ларченко Марини «Добрий ранок, Україно», Калугіної  Олександри: «Не стидайся, то твоя земля», Ластовець Сергій виконав пісню «Гілля калини».

Студенти Акименко Андрій, Любенко Оля, Лось Дарина прочитали вірші: «В день Соборності та Злуки», «Народилась нова Україна», «Любіть Україну».

Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності.

https://www.facebook.com/groups/271664276629711/permalink/578570945939041/

https://www.youtube.com/watch?v=8ZxYSoVdIE4

IMG 9767IMG 9768IMG 9769IMG 9771IMG 9774IMG 9777

IMG 9758IMG 9764IMG 9766IMG 9779IMG 9761IMG 9765IMG 9785соборність україни